fbpx
Home / Tugghjälpmedel / Tuggis för barn med bit/tuggbehov

Tuggis för barn med bit/tuggbehov

hjälpmedel för bitbehov

Funderar du på om en tuggis kan hjälpa ditt barn att fokusera och lugna ner sig när hon känner sig orolig och nervös? För att veta om det är så kan man försöka kartlägga bit-/tuggbeteendet. Ökar beteendet när hon är orolig eller inte vet vad som ska hända (ny miljö, resan)? Börjar hon tugga på sina händer när hon är arg, ledsen eller trött?

Säg inte till barnet att hon ska sluta och ta inte bort föremålet eller händerna i såna situationer. Bitandet i detta fall fyller en viktig funktion för barnet och vi kommer inte lyckas med att bryta ovanan på detta sätt.

Här är våra tips som du kan testa istället.

1.  Erbjud något annat att bita/tugga på. Att uppmuntra barnet att tugga på något annat som är gjort för att tugga på, som en tuggis från vårt kit, kan vara ett bra sätt att samtidigt stärka käkmuskler och göra tuggandet mindre besvärligt.

2. Stimulera barnet över käkleden med något redskap som vibrerar för att ge mycket sensorisk stimulans. Testa med en enkel elektrisk tandborste. Dock gillar inte alla barn vibrationer.

3. Ge barnet mat som behöver tuggas och bearbetas lite mer, naturligtvis under kontrollerade former, och lära barnet att tugga på ett funktionellt och effektivt sätt.


Vårt mål är att öka barnets oralmotoriska förmåga genom att stärka tuggmusklerna och ge så mycket stimulans som barnet behöver.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

I accept the Privacy Policy

X